Robot Hücresi Ce Belgelendirme
Robot Hücresi Ce Belgelendirme Nasıl Yapılır ?
Endüstri devriminin hızlı bir şekilde artış göstermesiyle beraber robotlar üretim hatlarımızda çok daha fazla yer almaya başladı. Çok çeşitli alanlarda hizmet vermeye devam eden robotlar işlerin maximum hızda minumum hatada ve neredeyse sıfırlanan iş kazası oranıyla da artık çok fazla tercih edilmeye başlandı. Robot Hücresi Ce Belgelendirme
Hangi Sektörlerde Robot Hücresi Ce Belgelendirme gerekmektedir?
Şüphesiz ki en başta otomotiv sektörü geliyor. Bunun yanında Mobilya sektörü ,inşaat sektörü , tesktil sektörü robotlaşmanın hızla artış gösterdiği sektörlerdir. Endüstride en sık kullanılan robot türlerinin linklerini sizler için aşağıda paylaşmak istedik.
Link-1 : https://www.kuka.com/tr-tr/%C3%BCr%C3%BCnler-hizmetler/robot-sistemleri/end%C3%BCstriyel-robot
Link- 2 : https://new.abb.com/products/robotics/tr/endustriyel-robotlar
Link-3 :https://industrial.omron.com.tr/tr/products/industrial-robots
Peki CE belgesi Nedir? Neden Makinelerde Ce belgesi alınmalıdır ? Robot Hücresi Ce Belgelendirme nasıl yapılır.
Robot Hücrelerinin Faydaları Nelerdir?
1. Maliyeti düşürür
2. Çalışanlara daha değerli işler yapmaları için zaman kazandırır
3. İş kalitesini ve doğruluğunu artırır
4. Daha hızlı hizmete olanak sağlar
5. İçgörü ve analizi iyileştirir
6. Müşteri memnuniyetini artırır
8. Kontrolü artırır
Özellikle ,hatalı veya eksik parça üretiminin önüne geçilmesi ve Işık bariyerleri ve güvenlik fensleri ile sistemin güvenliği sağlanırken, İSG standartlarına uygun olarak üretim yapılıyor.
Kullanım Alanlarına Göre Robot Sistemlerinin Sınıflandırılması
İnsanların sürekli olarak kendine yardımcı olacak araçları geliştirme çabası günümüzde hayvanlara, bitkilere ve özellikle kendine benzer cihazları yapma çalışmalarına kadar gitmiştir.Tarihin çeşitli zamanlarında mekanik çalışan robot denemeleri varsa da asıl gelişme 20.yy da olmuştur.
Robotların Sınıflandırılması
- Endüstriyel robotlar
- Mobil robotlar
- İnsansı robotlar
- Çoklu robotlar
- Sürü robotları
- Mikro-Nano robotlar
- Biyo-ilhamlı robotlar
- İşbirlikçi ve etkileşimli robotlar
- Haptik sistemler
Hücrelerin Ce belgelendirme aşamasında özellikle elektriksel testlerin yapılması ve Makine Risk Analizinin yapılması gerekmektedir. Hücrenin kurulması ve devreye alınmasından sonra yapılacak son kontrollerde sensör kullanımları , elektriksel bağlantılar , çalışma ekseni gibi durumlar kontrol edilmelidir. çalışanın ergonomisine problem teşkil etmeyecek bir yapıda tasarlanmış olmalıdır.Teknik Dosya da bulunması gerekenler için ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.
Bursa Belgelendirme Hizmetleri başta Bursa da olmak üzere Türkiye de bir çok Kurumsal firmanın üretim projesinde başarılı hizmetlere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Referanslar sayfamızda bazı örnek firmalarımızın isimlerini bulabilirsiniz.
Detaylı Bilgi ve Görüşme İçin Bizimle 05352777604 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.