İhracat Belgeleri Danışmanlığı

İhracat Belgeleri Danışmanlığı

Ülkemizden bir başka ülkeye ihracat yapmak, şirketine ve ülkemize döviz kazandırmak şüphesiz ki bir çok işletmemizin isteğidir. İhracat yapabilmek için bir takım ihracat belgeleri gerekmektedir. İlk kez ihracat yapacak firmalar için konu biraz karışık gibi gelse de çok zor bir süreç değildir. İyi bir gümrük firması bulmak işin en önemli aşamasıdır aslında. Bursa Belgelendirme Hizmetleri olarak bir çok ülkeye ihracat yapılırken talep edilen belgelendirme hizmetlerini firmalarımız için hazırlıyoruz.

Bursa ihracat Belgesi Danışmanlığı ihracat belgeleri danışmanlığı

İhracat nedir?

İhracat, en basit şekliyle bir malın bir ülkeden başka bir ülkeye satılması ve gönderilmesi olarak ifade edilebilir. Gümrük Kanunu’nun ihracat ile ilgili bölümü, ihracat kavramını biraz daha teknik bir yaklaşımla açıklar. Buna göre ihracat, bir ülkede serbest dolaşımda bulunan eşyaların ihraç amacıyla başka bir ülkeye gönderilmesidir. İhracatla ilgili olarak sıkça sorulan sorular için tıklayınız.

İhracat Belgeleri için gereklilikler Nelerdir?

Temel kural olarak ihracat yapmak için gümrük beyanında bulunmanız, bunun için de bir gümrük beyannamesi veya gümrük beyannamesi kullanılan bir belgeyi ve ihraç ettiğiniz malın faturasını gümrüğe sunmanız yeterlidir. Ancak, gümrük beyannamesi ve faturanın yanı sıra, aşağıda belirtilen durumlarda, gümrüğe sunmanız gereken başka belgeler de vardır. Bu belgeler:

  • Proforma Fatura
  • Orjinal Faturalar
  • Fatura (Invoice)
  • Ticari Fatura (Commercial Invoice)
  • Menşe Şahadetnamesi (Certificate of Origin)
  • Gözetim Belgesi (Inspection Certificate)
  • Konşimento, Taşıma Belgeleri (Bill of Lading, Transport Documents)
  • Ürünün Sertifikaları – Ce Belgesi – Iso Belgeleri

Ürününüzün ihracatı için herhangi bir kurumdan izin almanız gerekip gerekmediğine;
İhracatınızın Gümrük Birliği ya da tercihli ticaret anlaşmaları kapsamına girip girmediğine;
İhraç edeceğiniz ürünün gideceği ülkede herhangi bir kısıtlamaya ve belgelendirmeye tabi olup olmadığına;
İhraç edeceğiniz ürünün gümrük idaresinden başka kurumların kontrolüne tabi olup olmadığına;
Göre farklılık gösterir.

İhracat Belgesi Olarak Hizmet Verdiğimiz En Çok İhtiyaç Duyulan Sertifikalar

Suudi Arabistan Ülkesi İçin İhracat Belgesi Saber Sertifika / Saber Belgesi

Nijerya Ülkesi İçin İhracat Soncap Belgesi / Soncap Sertifikası

Rusya , Ukrayna Belarus Kazakistan gibi Ülkeler İçin EAC Belgesi / EAC Sertifikası

Malınızı ihraç etmeden önce, ihracat yapacağınız ülkenin malınızın ithalatı sırasında uygulayacağı herhangi bir kısıtlaması olup olmadığını ve sizin tarafınızdan düzenlenecek bir belgenin gerekli olup olmayacağını mutlaka araştırmanızı tavsiye ediyoruz.

İhracatın tamamlanması için, fiili ihracatın gerçekleşmesi, yani ihraç eşyanızın yüklü olduğu taşıtla birlikte Türkiye Gümrük Bölgesi’ni terk etmesi gerekir.

Standart bir ihracat işleminde eşyanızı yurt dışındaki müşterinize satar, bu durumu müşteriniz adına düzenlediğiniz ticari faturanız ile belgeler, gümrük beyanında bulunarak eşyanızı yurt dışı eder, eşyanızın uluslararası taşımacılık kurallarına uygun olarak nakledilmesini sağlarsınız.

Detaylar için uzmanlarımız ile iletişime geçebilir ya da daha hızlı iletişim kurmak için 0535 2777604 numaradan arayabilirsiniz.

0535 277 76 04