Temel Yangın Eğitimi
Temel Yangın Eğitimi
İşletmelerin yangına karşı sürekli hazır bulunmaları firmaların güvenliği açısından son derece önem arz etmektedir. Yangın önlenemediği zamanlarda maalesef hem Büyük maddi kayıplara hem de Can kayıplarına sebep olabilmektedir. Özellikle tüm çalışanların yangın gibi bir durumla karşılaştığında paniğe kapılmadan ve ne yapacağını bilir şekilde hareket etmesi son derece önem arz eden bir husustur. Bu da çalışanların Temel yangın Eğitimi ve acil durumlarda ne yapacağına dair uygulamalı tatbikatlarla kazana bilinen bir durumdur.
Temel Yangın Eğitimi Kapsamı
Bir işçinin küçük bir yangını etkili bir şekilde söndürme kabiliyeti, küçük bir olay ile milyonlarca hasara ve üretim süresinde kayba neden olan büyük bir kaza arasındaki fark olabilir.
Bu kurs, potansiyel olarak yangın söndürme tehlikesine maruz kalan çalışanlar için tasarlanmıştır. Delegeler, el tipi yangın söndürücülerle yangınla mücadelenin temel prensiplerini öğreneceklerdir. Sınıf oturumları temel yangın teorisi, yangın söndürücü özellikleri ve sınırlamaları, yangın söndürücü işletimi, uygulama teknikleri ve söndürücülerin şarj ve temel bakımı konularını kapsamaktadır. Yangın zemindeki egzersizler, A ve B sınıfı yangınlarla mücadele etmek için çeşitli el tipi söndürücülerin kullanılmasını içerir.
Genel Ders Amaçları:
Bu dersi başarı ile tamamlayan delegelerin temel yangınlara karşı yangın söndürücüler operasyonlarında yetkin oldukları kabul edilmelidir.
Teorik Temel Yangın Eğitimi
Yanma ve yangın bilgisi, yangın sebepleri, yangın sınıfları, söndürme maddeleri ve söndürme teknikleri, yangın önleme bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, yangın yerinde doğru davranış tarzı, yangın hortum dolabı ve taşınabilir yangın söndürme cihazları başlıkları işlenmektedir.
Tatbikatlı ve Uygulamalı Yangın Eğitimi
Yangın senaryosu hazırlanması, müdahale ekiplerinin planlanması, emniyet tedbirlerinin planlaması yapılır. Teorik eğitimin ardından uygulamalı yangın tahliye ve söndürme tatbikatları yapılır. Ve olası bir yangın meydana geldiğinde nasıl hareket edilmeli nereler aranmalı , tahliye nasıl yapılmalı gibi acil durumlarda yapılması gereken davranışlar uygulamalı olarak gösterilir.
Temel Yangın Eğitimi ile ilgili Anahtar Bilgi
Eğitim Kurumu: Bursa Belgelendirme -Ali Özer Eğitim Danışmanlık
Kurs Süresi : 1 Gün
Kurs Geçerliliği: 1 Yıl
Kurs Yeri: İşletme / Bursa Belgelendirme Eğitim Salonu
Kurs içeriği:
- Ateşin özellikleri
- Ateş üçgeni
- Yangın sınıflandırmaları
- Söndürücü çeşitleri ve söndürücü maddeler
- El tipi yangın söndürücülerin kontrolü ve bakımı
- Yangın söndürme teknikleri
- Bakım ve istifleme
- Tehlikeli ortam türleri
- SCBA kullanımı; takma, çıkarma, paketleme
- Duman Evinde ve Yangın Tamponunda Pratik Egzersizler
Ön Koşul: Temel Yangın Güvenliği Eğitimi için herhangi bir ön koşul aranmamaktadır.
Kursu performans standartlarına göre başarıyla tamamlayan herkese katılım sertifikası verilmektedir
- Cakarta’daki toplama noktamızdan ve eğitim merkezine ulaşım
- Öğrenci çalışma kitabı
- Aşağıdakiler dahil olmak üzere gerekli tüm eğitim ekipmanlarının kullanımı:
- Tulumlar
- Güvenlik ayakkabıları, gözlük ve kask
- eldiven
- Duş seti (havlu, sabun ve şampuan)
- Yangınla mücadele donanımı ve KKD
- Sertifika / kimlik kartı
Not : Temel yangın Eğitimini İşletmelere bulunduğu ilin itfaiye müdürlükleri de vermektedir.